Club 708 Sub head  spacer

spacer
Kenneltörténet

története Kati és Laci tollából!

'93. novemberében vásároltam elsõ konnektor orrú apró foltos hógolyómat,talán kicsit felelõtlenül,
mert az akkori párom nem volt igazán kutyabarát és kidobtak otthonról az elsõ nap kutyával együtt
és így barátnõmhöz kerültünk egy negyvennyolc négyzetméteres lakótelepi lakásba.
A törzskönyvi neve Double Secret Of Wellington Star,hát ezzel a névvel nem tudtunk mást kezdeni elkereszteltük Garrynek.
A fajtát még nem ismerve tanulmányoztuk a mindennapokat és ért is meglepetés bõven . Az elsõ konzerv volt a legnagyobb/egy éjjel 3-4 futás/,de megtalálva a megfelelõ eledelt Garry nagyon szépen alakult. Tenyésztésben jártas kutyás társaink unszolására elvittük élete elsõ versenyére-kölyök osztályba
-'94.05.07-én - Nagyon fejlett,kitûnõ fej,mellkas,Nagyon szépen jár,párhuzamos I. Robert de Clerg-
Beleesve a kiállítás jó hangulatába folytattuk és sorra hozta a jobbnál-jobb eredményeket olyan ringekben ahol 15-20 Bobtailt vonultattak fel '94.októberében elõször utazott külföldre nélkülünk,és amikor Hanol Ági hazahozta egy serleget mutatott ,Garry a Bundessieger kiállításon JUGENDBESTER minõsítést kapott.A következõ versenyeken kitûnõ III-nál rosszabb eredményei nem voltak,így '96-ban már
HUNGÁRIA-CHAMPION Bizonyítványt mondhatott magának.'97-ben BABÉRKOSZORÚS HCH.-lett.

 

Aztán ahogy mondják evés közben jön meg az étvágy,már barátokká lett kutyás társaimmal elutaztam Hollandiába kiállításra,de már itthon "egy kicsit"több pénzt vettem magamhoz így , jött haza velem Sweet Expression's Cross My Heart,aki késõbb de abszolút találóan a Boszka nevet kapta a második,de "elsõ számú aki nem csak ,hogy átgázolt a szívemen, de '99-ben már HUNGÁRIA-CHAMPION , többszörös BOBTAIL SHOW IV. helyezett (ahol 35-40 Bobó jött össze Európából).
Késõbb következtek szépen sorjában az almaink amelyek külön-külön feledhetetlen élményt jelentettek számunkra . Az utódok is szépen szerepeltek a kiállításokon,mint kis hazánkban, mint egész Európában.
Szinte nem is csak a kiállításokért mentünk több ezer kilométert , a BARÁTOK ,a hangulat, sokat jelentett számunkra , ami sajnos kiveszõben van manapság.
Ezért és néhány más okból mostanság hanyagoljuk a kiállításokat, de a fajta iránti szeretet töretlen!
Ma is négy loncsos teszi széppé mindennapjainkat és udvarunkat.

Amikor ezeket a sorokat írom sajnos GARRY már nincs velünk .Õ már az örök vadászmezõkön van .De büszkén mondhatom , hogy az országban nincs olyan bobtail tenyésztõ aki ne csak jót mondana a mi "gyönyörûszemû konnektor orrú mackónkról GARRY-rõl.

Boszka a nyugdíjas öreglányként éli mindennapjait.

Hát valahogy így kezdõdött,és most 2005-01-03-at írunk, így telt az utóbbi 12. évünk.

Kati és Laci a LEDI-BEAR BOBTAIL FARMRÓL

H-2049 Diósd Gyár u.9. +36 309 407 309

bobtail@ledniczky.hu

 

spacer Image
spiral
Image
  home | kenneltörténet | fajtatörténet | In memoriam | több kép